Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-29@16:39:18 GMT

آتش‌سوزی سینما بهمن شیراز، عمدی یا غیرعمدی؟

تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۹۴۷۸۱۳

آتش‌سوزی سینما بهمن شیراز، عمدی یا غیرعمدی؟

ایرنا نوشت: این ابراز نگرانی ها پس از آن جدی تر شد که برخی کانال های شبکه های اجتماعی درباره عمدی یا غیرعمدی بودن این آتش سوزی مطالبی منتشر کردند، مطالبی که صحت یا نادرستی آن را باید در گزارش آتی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شیراز جستجو کرد.

آتش، شامگاه پنجشنبه ۹ خرداد ۹۸ سینما بهمن شیراز را تا بامداد روز بعد سوزاند تا از این سینمای قدیمی خاکستر برجا بماند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر چند این سینما از اوایل دهه ۹۰ تعطیل شده بود و تا زمان آتش گرفتن، فیلمی در آن به نمایش در نمی‌آمد.

سینما بهمن که فعالیت خود را در دهه ۴۰ با نام سینما مترو آغاز کرد در سال ۱۳۵۱ مرمت شد.

این سینما در انتهای مجتمع تجاری قدیمی به نام بهمن در خیابان کریم خان زند شیراز واقع شده است.

دوشنبه ششم خرداد ۹۸ خبر تخلیه صندلی‌های این سینما انتقادهایی را به همراه داشت.

در مردادماه سال ۹۶ نیز مباحثی درباره جلوگیری از تخریب این سینما و لزوم تبدیل آن به موزه در شورای شهر شیراز مطرح شده بود.

** سینمایی با پیشینه در تاریخ شیراز

پیش از این رخداد نگران کننده برای دوستداران فرهنگ و هنر استان فارس، سیروس رومی نویسنده، پژوهشگر و روزنامه نگار استان در گفت و گو با ایرنا، احداث سینما مترو در سال ۱۳۴۴ در خیابان زند شیراز را سرآغاز فصلی تازه در هنر هفتم و تأثیرگذاری آن بر مراودات مردم و خصوصاً نخبگان این شهر عنوان کرده و گفته بود: با ایجاد سینما مترو حتی خوراکی های مورد استفاده تماشاچیان تغییر و از نون و دوپیازه آلو (نان و دوپیازه سیب زمینی) به فالوده و کتلت تبدیل شد.

وی ادامه داد: فروشنده ای در مجاورت سینما مترو به نام موسیو بود که مغازه ای کوچکی داشت و ساندویچ کتلت می فروخت و به گفته بسیاری از هم دوره ای های من، هنوز خوشمزه تر از کتلت موسیو نخورده اند.
رومی با اشاره به اینکه سینما مترو و پاساژی که این سینما در آن احداث شد دیدگاه مردم شیراز را تغییر داد و تاثیرات شگرفی در ارتباطات آن دوره ایجاد کرد، افزود: فالوده بندی به نام نگرو در این محل ایجاد شد که برای اولین بار فالوده های رنگی می فروخت و چند مغازه پوشاک زنانه نیز در این پاساژ وجود داشت که چند فروشنده خانم در این مغازه ها مشغول به کار شدند که به نظر من قبل از این، اشتغال زنان در اینگونه مشاغل در شیراز سابقه نداشت.

نویسنده شش جلد کتاب تاریخ مطبوعات فارس اظهار داشت: در مجموع سینما مترو و محدوده مجاور این مکان به محلی مدرن و رفته رفته به پاتوق روشنفکران در نیمه دوم دهه ۴۰ تبدیل شد.

وی با بیان این مسأله که فردی به نام نوشاد در پیاده رو مقابل سینما مترو دکه داشت و اقدام به فروش روزنامه و کتاب می کرد گفت: این محل با گذر از ساعات میانه روز کم کم شلوغ و به پاتوق روشنفکران، هنرمندان، نویسندگان، شاعران و ورزشکاران شیرازی تبدیل می شد.

رومی با اشاره به اینکه فاصله بین سینماهای خیابان زند محل پیاده روی اغلب شیرازی ها و قشر روشنفکر بود، ادامه داد: گذر پیاده روی با مرکزیت سینما مترو و با طی کردن چهارراه زند، سینما مهتاب و مسیر برگشت تا سینما مایاک در خیابان انوری ایجاد شده بود و در مجموع سینما مترو و محدوده ای که به واسطه آن ایجاد شد نقشی هویتی در تاریخ شیراز دارد.

حالا با آتش سوزی سینما بهمن (متروی سابق) دیگر سند زنده خاطرات قدیمی این بخش از شهر شیراز نیز در محاق بی توجهی قرار گرفته است.

** عمدی یا غیرعمدی

برخی از انجام جوشکاری و برشکاری در محل سینما به عنوان علت آتش سوزی شامگاه نهم خردادماه ۹۸ سینما بهمن یاد کرده اند اما باید منتظر ماند که آتش نشانی شیراز نتایج بررسی های خود را ارائه دهد.

بنا بر کسب اطلاع خبرنگار ایرنا، کارشناسان آتش نشانی در حال بررسی و آزمایش هایی مبنی بر وجود یا عدم وجود مواد اشتعالزا در محل سینما هستند.

** شواهدی از تخریب

در همین حال، شهردار منطقه دو شیراز به ایرنا گفت: مالک سینما بهمن شیراز یک روز قبل از آتش سوزی این محل و همچنین در بهمن سال ۹۷ اقدام به تخریب سازه این سینما کرد که ماموران تخلفات شهرداری از این کار مطلع شدند و از آن جلوگیری کردند.

مهران بهرامی نژاد افزود: سینما بهمن شیراز ۷۹۰ مترمربع زیربنا با کاربری سینما دارد که در طرح تفصیلی شیراز نیز کاربری این محل فرهنگی تعیین شده است.

وی ادامه داد: اخیراً مالک سینما بهمن درخواست تغییر کاربری خود را به شهرداری منطقه دو شیراز داد که با مکاتباتی که ما با معاونت شهرسازی شهرداری شیراز انجام دادیم با این درخواست مخالفت شد و جواب کتبی که امکان تغییر کاربری سینما بهمن وجود ندارد نیز به مالک تحویل شد.

وی با بیان اینکه مالک این بنا مجدداً درخواست تخریب سینما بهمن را به شهرداری منطقه اعلام کتبی کرد، گفت: شهرداری به دلیل اینکه این محل کاربری فرهنگی دارد به راحتی اجازه تخریب نمی‌دهد و این درخواست نیز به مدیریت کنترل نظارت شهرداری شیراز ارجاع شد که این نهاد نیز در پی ارزیابی کارشناسان، شرایط سازه‌ای نامناسب و ناایمن را برای سینما بهمن محرز دانست اما مجوزی برای تخریب آن صادر نکرد.

شهردار منطقه دو شیراز اضافه کرد: مالک خصوصی سینما بهمن شیراز بدون صدور مجوز تخریب برای بار اول در بهمن ۹۷ اقدام به تخریب این سازه فرهنگی کرد که مأموران شهرداری از این امر مطلع و مانع انجام این آن شدند.

وی اظهار داشت: مالک این سینما برای بار دوم در تاریخ نهم خرداد جاری دوباره اقدام به تخریب این محل کرد که مأموران واحد تخلفات شهرداری منطقه دو در پی اطلاع شهروندان از آن مطلع شدند و با حضور در این محل از تخریب سینما جلوگیری کردند که صورتجلسه آن نیز تنظیم شده است.

بهرامی نژاد عنوان کرد: بعد از جلوگیری مأموران واحد تخلفات شهرداری در روز نهم خرداد ماه جاری از تخریب این سینما، درهای این محل از سوی مالک بسته شد و گویا پشت درهای بسته اقدام به انجام کارهایی نظیر جوشکاری و … کرد.

وی گفت: علت آتش سوزی سینما بهمن شیراز در حال بررسی از سوی کارشناسان آتش نشانی شیراز است که بزودی نتایج آن اعلام خواهد شد.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۴۷۸۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آتش‌سوزی در ساختمان اقامتی در خیابان ولی‌عصر(عج)

سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران از آتش‌سوزی در یک ساختمان اقامتی در خیابان ولی‌عصر(عج)خبر داد. - اخبار اجتماعی -

جلال ملکی؛ سخنگوی سازمان آتش نشانی شهرداری تهران در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم اظهار کرد: در ساعت 19 و 34 دقیقه آتش‌سوزی در یک ساختمان اقامتی به آدرس خیابان ولی‌عصر(عج) به سازمان آتش‌نشانی اعلام شد.

وی گفت: نیروهای آتش‌نشانی در مدت 3 دقیقه به محل حادثه رسیدند.

 ملکی تصریح کرد: آتش‌سوزی در طبقه منفی (انبار) در یک ساختمان 5 طبقه بود که خوشبختانه نیروهای آتش‌نشانی اقدام به کنترل آتش در محدوده کردند.

سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران اعلام کرد: آنچه اعلام شده که این آتش‌سوزی در هتل پارسیان بوده تکذیب می‌شود.

وی افزود: در ادامه محل ایمن‌سازی شد و هیچ اتفاقی برای مسافران در این ساختمان به وجود نیامده و همچنان در این ساختمان اقامتی خدمات در حال انجام است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اتفاق ناگوار در انتظار تماشاخانه قدیمی سنگلج/ مسئولان شهرداری کجا هستند؟
  • بازدید شبانه خبرنگاران از خط ۲ مترو شیراز
  • مدیریت ششم تکمیل خط ۶ و ۷ است سال گذشته ایستگاه های مهمی در این دو خط راه اندازی شد
  • ون‌های تاکسی تهران در اختیار یک شرکت شهرداری/ قرارداد‌های اتوبوسرانی خارجی به کجا رسید؟ 
  • از آغاز عملیات احداث خط ۱۱ تا نوسازی ۱۴۵۷ تاکسی
  • فاز دوم خط ۲ مترو ؛ چهارمین بازدید شبانه مدیریت شهری شیراز
  • تابستان ۱۴۰۴ حفاری خط ۲ متروی شیراز به اتمام می‌رسد
  • تلاش برای اتمام خط ۲ مترو شیراز تا ۲ سال آینده / مشکل اصلی، کمبود واگن است
  • آتش‌سوزی در ساختمان اقامتی در خیابان ولی‌عصر(عج)
  • پایان حفاری خطوط مترو مشهد تا پایان سال ۱۴۰۴